Psykologinen turvallisuus ja turvan tunne

Miten psykologista turvallisuutta ja turvan tunnetta kehitetään?

Me kaikki vaikutamme työyhteisömme psykogiseen turvallisuuteen ja kunkin turvan tunteeseen.  Psykologinen turvallisuus on menestyvän työyhteisön tärkeimpiä voimavaroja, sillä se mahdollistaa arjen sujuvan ja kestävän työn lisäksi uusitumisen ja kehittymisen – niin yksilöinä kuin yhteisönä.

Turvallisuuden tunne oman ja yhteisön hyvinvoinnin perustana

Tänä päivänä me elämme monin tavoin muutosten maailmassa. Muutokset kohdistuvat niin työelämään kuin maailmantapahtumiin ja naarmuttavat välillä jopa tunnetta perusturvallisuudesta.

Turvan tunne on yksi ihmisen tärkeimpiä tunnekokemuksia. Se on läpi koko meidän elämän keskeinen elementti psyykkisen kehittymisen ja hyvinvoinnin näkökulmasta. Turvan tunne luo pohjan kaikella arjen toiminnalle niin yksilöinä kuin yhteisöinä. Sen kautta meillä on mahdollisuus ajatella joustavasti, rakentaa yhteyttä toisiin ihmisiin, oppia uusia asioita ja sopeutua muuttuviin tilanteisiin.

Demowebinaarissa tarkastellaan turvan tunnetta niin yksilön kuin yhteisön näkökulmasta. Teorian raamittamana sanoitetaan toimintamalleja jokaisen arkeen tukemaa omaa ja yhteisön kokemusta turvan tunteesta.

  • Mitä turvallisuuden tunne tarkoittaa?
  • Mikä merkitys turvan tunteella on arjen toimintakyvylle?
  • Miten oma turvan tunne rakentuu?
  • Mikä merkitys reflektoinnin taidoilla on turvallisuuden tunteelle?
  • Yhteisön psykologinen turvallisuus – miten se rakentuu ja miten sitä voidaan yhdessä tutkia sekä kehittää
  • Miten itse voi vaikuttaa yhteisön psykologiseen turvallisuuteen?