Ihmislähtöinen muutosjohtaminen

Miksi kompastelemme muutosjohtamisessa?

Osaamme johtaa muutoksessa asioita ja prosesseja, mutta ihmisten saaminen mukaan muutoksiin ei aina olekaan niin helppoa. Ihmislähtöinen muutosjohtaminen vastaa tähän tarpeeseen. Sen avulla sitoudumme mm. paremmin tavoitteisiin, koemme osallisuutta sekä tunnemme tulevamme nähdyksi ja kuulluksi. Kuulostaa varmasti hyvältä, mutta miten tämä tapahtuu käytännössä?

Suunnittelimme Vantaan ja Keravan (VAKE) hyvinvointialueelle ihmislähtöisen muutosjohtamisen oppimiskokonaisuuden yhteistyössä Academy of Brain kanssa. Tämän kokonaisuuden ympärille rakensimme uuden modulaarisen muutosjohtamisen oppimiskokonaisuuden, joka on nyt kaikkien yritysten ja organisaatioiden hyödynnettävissä.

Ihmislähtöistä muutosjohtamista ja tukea muutosmatkaan

Modulaarinen muutosjohtamisen oppimiskokonaisuus lisää johtajien ja esihenkilöiden kykyä johtaa muutosta ihmiset edellä. Neljässä moduulissa rakennetaan perusta ihmisläheiselle muutosjohtamiselle – sisältäen konkreettisia käytännön työkaluja asioiden viemiseksi osaksi työn arkea.

Lyhyet ja tehokkaat oppimisvideot sekä huolella kootut tiiviit oppimistehtävät jäsentävät ajattelua, oivaltamista ja kokemuksellista oppimista – itsenäisesti ja yhdessä muiden kanssaMikro-oppiminen ei kuitenkaan ole pelkästään nopeaa tiedon jakamista tai parempaa tiedon omaksumista. Sen ydin on oppimisen herättelemisessä ja sytykkeiden tarjoamisessa, jotka johtavat oppijan itsenäiseen reflektioon tai ryhmän yhteiseen reflektioon ja kehittymiseen. Tämä on olennaista muutoksen onnistumiselle ja vie organisaatiota tehokkaasti kohti yhteisiä tavoitteita. 

Käytettävissäsi kahden kokeneen valmennustalon osaaminen

ACTPRO ja Academy of Brain ovat alansa edelläkävijöitä. Yhteistyössä tuottamamme oppimissisällöt perustuvat vankkaan akateemiseen ja ammatilliseen tutkittuun tietoon. Meillä on kokemusta satojen organisaatioiden osaamisen kehittämisestä eri toimialoilla ja erilaisissa tilanteissa. Ydinosaamistamme on kiteyttää oleellinen tieto selkeiksi ja osallistujan aikaa kunnioittaviksi tehokkaiksi oppimiskokonaisuuksiksi.

1. Yhdessä navigointi muutoksessa

Motivaatio ja yhteinen suunta muutokselle. Johtajat ja esihenkilöt auttavat tiimejä navigoimaan muutoksissa kohti yhteisiä tavoitteita. Tämän valmennuskokonaisuuden sisältö antaa tukea ja työkaluja tunnistaa tekijöitä, jotka vaikuttavat siihen, miten yksilöinä ja tiimeinä pääsemme muutostavoitteisiin. Asiaa tarkastellaan kolmen päätekijän kautta. Nämä tekijät ovat tavoite, toiminta ja voimavarat. Valmennuskokonaisuus tarjoaa myös tarinallisuuden metodiksi hahmottaa ja jäsentää muutosta – tekemään siitä samaan aikaan jokaisen omaa ja silti samalla meidän kaikkien yhteistä muutosta.

2. Kestävä toimintakyky muutoksessa

Pystyvyyden tunne ja energia muutokselle. Voimavarat ovat niin työn mielekkyyden kuin muutoksen onnistumisen kannalta tärkeässä roolissa. Tämä valmennuskokonaisuus sisältää tietoa ja harjoituksia voimavarojen tunnistamiseen sekä aktivoimiseen, kuormituksen tunnistamiseen ja stressinsäätely- sekä resilienssitaitojen kehittämiseen.

3. Itsensä johtamisen taidot muutoksessa

Tavoitteiden saavuttaminen mielekkäästi. ACTPRO:n Itsensä johtaminen –malli auttaa tutkimaan omaa käyttäytymistä ja ymmärtämään niitä tekijöitä, jotka vaikuttavat siihen, kuinka saavutamme tavoitteita. Samalla se kasvattaa omia itsetuntemustaitoja. Nämä taidot puolestaan auttavat meitä ymmärtämään itsemme lisäksi myös muita ja meidän välistämme erilaisuutta.

4. Tiimikeskustelut työkalupakki

Yhdessä navigoiden kohti muutosta. Tiimikeskustelut työkalupakin harjoituspohjien avulla tiimeille tarjotaan mahdollisuus pohtia yhdessä tekijöitä, joiden avulla navigoidaan muutoksessa kohti tavoitteita. Yhteiset keskustelut ja pohdinnat sitouttavat tavoitteisiin ja auttavat kokemaan osallisuutta, tuntemaan itsensä nähdyksi, kuulluksi ja arvostetuksi. Samalla ne luovat rungon yhdessä oppimiselle, kehittymiselle ja uusiutumiselle.